9 Ocak 2021 Cumartesi

Horlama

 Merhaba arkadaşlar kanalımıza hoş geldiniz, bu videoyu izlediğinize göre siz yada bir yakınınız mutlaka horlama horlama sorunundan müzdaripsiniz.  Horlama, bir sağlık sorunu olarak görülmese de insanları rahatsız eden bir durum olarak bilinmektedir. Horlama Özellikle evli çiftleri boşanmaya veya ayrı uyumaya sürükleyecek kadar ciddi bir sorundur bu nedenle insanlar bu rahatsız edici durumdan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. Eğer sizde horlamanın olumsuz etkileriyle karşı karışıyaysanız hiç dert etmeyin şayet horlamanın altında yatan ciddi bir sağlık sorununuz yoksa yaşam tarzınızda yapacağınız bir kaç değişiklik ve doğal tedavi yöntemleriyle bu sorunla rahatlıkla baş edebilirsiiz.

Öncelikle horlama nedir ve nedenleri nelerdir sorularının cevaplarına bakalım.

Horlama, hava yolunun (burun) tıkanması ile birlikte kasların gevşemesi veya boğaz yapısının genişlemesi sonucu çıkan kaba rahatsız edici seslere verilen isimdir. Horlama, bir sağlık problemi olarak değerlendirilmez ancak bazı rahatsızlıkların habercisi niteliği taşıdığı için son derece önemli bir konudur.

Horlamanın temel nedeni doğal nedenler olsa da bazı durumlar horlamanın nedenleri arasında gelebilmektedir. Bu durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Horlamanın temel nedenleri ise şunlardır:

- Burun, boğaz ve çenedeki şekilsen bozukluklar
- Burun tıkanıklığı
- Bademciklerin şişmesi
- Soğuk algınlığı
- Alerjik durumlar
- Aşırı alkol ve sigara tüketimi
- Uyku ilacı almak 
- Antidepresan kullanımı
- Kalp hastalıkları
- Uyku düzenin bozulması
- Hamilelik durumu


Horlamanın geçmesi için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Ancak ileri safhalarda tedbiren doktora başvurmak gerekmektedir. Pek çok kişi "Horlama nasıl geçer?" sorusunun cevabını merak ediyor. Bazı yöntemler denenerek horlamanın önüne geçilebilir. Horlamanın geçmesi için şu yollar izlenebilir:

 Uyku pozisyonlarının değiştirilmesi
- Yüksek yastıklarda uyunması
- Fazla kiloların verilmesi 
- Alkol ve sigara tüketimini bırakmak
- Burun bandı kullanılması
- Burun açıcı spreylerin kullanılması

Tıbbi müdahaleler ve testler gerektirmeyen horlama rahatsızlıkları için evde uygulanabilecek kolay yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerin uygulanması durumunda horlamanın önüne geçilebilmektedir. Horlama için şu doğal yöntemler kullanılabilir:

- Sinüslerin açılması için nane yağı.
- Altın mühür bitkisi.
- Bol bol C vitamini tüketimi.
- Nane bitkisi ve çemen otu.
- Okaliptüs yağı.
- Zencefil 

Bir sonraki videoda görüşmek dileğiyle horlamasız ve sağlıklı günler dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder