17 Ekim 2020 Cumartesi

Tesettür gelinlik modeli ve kumaş seçimi nasıl olmalı?

 Merhaba Arkadaşlar tesettür tv kanalımıza hoş geldiniz bu videomuzda tesettür gelinlik modeli seçiminin ve kumaş tercihinin nasıl olması gerektiğine değineceğiz. Modacıların özellikle son on yıldır ağırlık verdiği tesettür gelinlik tasarımlarıyla tesettürlü hanımlarda artık sıradanlıktan uzak farklı tasarımlarda gelinlikler tercih edebilmekte fakat yanlış gelinlik tercih ettiğiniz taktirde giydiğiniz gelinliğin üzeriniizde emanet gibi durabileceğini sizi ya çok yaşlı, veya çok kilolu gösterebileceğini yani yanlış seçimin en güzel gününüzü kabusa çevirebileceğini gözardı etmemelisiniz. Tüm bu olumsuzluklara engel olmak için ise bir kaç küçük detaya dikkat etmeniz yeterli olacaktır. 


Peki nasıl bir gelinlik seçmeliyim diyorsanız kısaca detaylandıracak olursak öncelikle çok şık ve zarif bir gelinlik tasarımı beğenerek işe başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz gelinlik abartıdan uzak olmalı özellikle gelinliğinizin üst kısmının vücudunuza tam oturmasına dikkat etmelisiniz. Eteklerde zengin kesimleri tercih etmeye ve tesettürün amacına uygun olması için aşırı kabarık prenses gelinlik dediğimiz gelinliklerden kaçınmalısınız. Kilolu değilseniz ve uzun boylu iseniz balık modelleri eğer kısa boylu ve çok zayıfsanız eteği gösterişli modeller seçmelisiniz. Kilolu gelinlerimizin belden kabartma ve belden büzgülü ve belden pileli modellerden kaçınmalarını öneririz kilolu gelinlerimi yumuşak kumaşların kullanıldığı dökümlü modelleri tercih ederlerse çok daha zarif ve şık bir görüntü elde edecekelerdir.

Tesettür gelinlik modellerinde gösterişli ve çok şık kumaşlar tercih edebilirsiniz genellikle ipek organze, ipek tafta, ipek voal, ipek şantug ve ipek saten gibi kumaşlar tercih edilirse çok daha akıcı ve zarif bir görünüm elde edilecektir. Dantelli kumaşlarda küçük ve zarif danteller tercih ederseniz gelinliğe çok daha hoş bir hava katacaktır. Kesimlerde kuplu modeller tercih edilmeli ve kuplu kesimlerde diğer kumaşlara göre daha sert olan dupon saten kumaşlar seçilirse geline çok daha yakışacaktır. Lütfen sizlerde deneyimlerinizi, görüş ve önerilerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı  ve videolarımızı beğenip kanalımıza abone olmayı ihmal etmeyiniz bir sonraki videoda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder